Varmt välkomna hem till oss!

"A home a way from home"

Ja, vem trodde egentligen den där dagen när vi träffades första gången på ett avloppssemninarium år 2003, att det skulle resultera i bröllop, barn och gård med B&B, vingård och en massa djur? Även om Linda (enligt hennes vänner) alltid haft en dröm om att bo på en gård utanför en större stad så var det kanske mest en dröm. För hon är uppvuxen i lägenhet i stan (ja, Vimmerby är faktiskt en stad), med eremitkräfta och sköldpadda som enda djurerfarenhet. Tills den dagen han (Anders) i rutig flanellskjorta stod framför henne, han som två år tidigare köpt sina morföräldrars gård och som då börjat renoveras. De högklackade skorna byttes raskt mot trätofflor och stövlar och så var det bara att hugga i. Första sommaren kom fåren och sen rullade allt liksom bara på…

Arbetet med att renovera och utveckla gården kommer förmodligen fortsätta hela vår livstid.Vi arbetar även utanför gården och tar renoveringarna i den takt vi mäktar med. Här pågår vårt liv hela tiden, äkta och osminkat, med förrymda får i trädgården, ogräs i rabatterna och en och annan stökig hörna. Men ändå perfekt i all sin operfekthet.

Tillsammans med våra barn, Alice och Petter, bjuder vi in dig till att vara en del av vår vardag!

Innan vår tid

Gården har varit i släktens ägo sedan någon gång på 1740-talet. I samband med enskiftet i början på 1800-talet flyttades den dock ett par hundra meter närmare kyrkan. Boningshuset uppfördes runt 1855 på den nya platsen och troligtvis flyttades delar av ekonomibyggnaderna då enskiftet genomfördes.

Bårslöv

Den ursprungliga kyrkbyn i Bårslöv har medeltida anor och var en av de större i Helsingborgs närhet. Förhistoriska spår vittnar om att mänskliga aktiviteter har förekommit i bygden i årtusenden. Bårslövs by och socken nämns på 1200-talet som Bareslefh. Namn med denna ändelse (-löv) anses ha fornnordisk härkomst och betecknar jord som gått i arv från förfäderna. Ursprunget av första delen av ortsnamnet är okänd, men syftar möjligen på ett personnamn. Vi har valt att döpa vårt vita mousserande vin till Bareslefh, som en hyllning till byn där vi finns.

Namnet & vår logga

Gården har fått sitt namn av det stora antalet gamla äppleträd som växer bakom stallet, men även efter våra initialer innan vi gifte oss; Anders Persson Linda Aronsson. Numera är det även en ihopskrivning av våra samt våra barns namn; Alice, Petter, Linda och Anders. Äppleträden planterades vid 2:a världskrigets slut av Anders morföräldrar Knut & Sonja, som fick träden i utbyte mot kött av en plantskola i Ramlösa. Vår logotype utgörs av ett äpplehjärta som är en symbol för den glädje och kärlek vi känner för denna plats.